Pink Fire Pointer vet du vad dina barn gör?

vet du vad dina barn gör?

Vi har pratat med våra barn om eventuella saker som kan hända när man har facebook, blogg, bilddagbok osv men aldrig trodde jag väl att något skulle hända just dem. Jag vet, jag har en naiv inställning (det händer aldrig mig) medan mannen har en långt mer verklighetsförankrad mentalitet. Han har ju insyn på ett annat sätt i sitt yrke också.

Nu är S riktigt ledsen och med rätta upprörd.
Någon ( i hennes närhet) har tagit blider från både hennes facebook-konto och från hennes blogg för att skapa en fejkad bilddagbokssida där denne samma uppger sig för att vara hon. Allt för att skaffa sig fördelar, vara taskig och i viss mån svartmåla/förlöjliga henne. Vad kan man göra? I princip inte så mycket. Vi ska skriva till dagbokssidan och kräva att de tar bort sidan men vad är det som säger att en ny sida inte dyker upp 2 dagar senare?
Någonstans i eländet får man vara tacksam för personen i fråga inte photoshopat bilderna och satt hennes huvud på andra kroppar osv, som det är nu är det relativt oskyldigt gjort men tanken är skrämmande. Personen verkat veta allt om henne och man bävar för vad denne kan lägga ut. Å, jag blir så förbannad! Kan inte folk bara ha ett eget liv liksom?

Ikväll var jag på föräldramöte för R´s klass och hans mentorer berättade att de ska med hans klass på en föreläsning om just nätmobbing i nästa vecka. Undrar om S också gick på det? Spelar det någon roll att vi förmanar menar jag? Informera vill man ju men någonstans är det svårt att veta hur mycket som går in och hur mycket som sorteras bort som tjat. Förbjuda vill jag verkligen inte med risk för att det blir ännu mer spännande. Hur gör ni? Vad låter ni era ungdomar göra på nätet? Vad vet ni om vad de gör?
Många funderingar.

Kram
Matilda K